CSI 2140-sarjan analysaattorit

CSI-analysaattorien uusin sukupolvi – CSI 2140 – tuo mukanaan runsaasti uusia ominaisuuksia, kuten langattoman Bluetooth-signaalin kuuntelun mittauksen aikana ja langattoman WLAN-verkon käytön tiedonsiirrossa. Laajan dynamiikka-alueensa ansiosta analysaattorista on voitu tehdä reittimittauksissa entistä nopeampi. Uusi 2140-analysaattori on edeltäjäänsä kevyempi ja ohuempi, mutta silti siinä on suurempi näyttö ja aiempaa pidempi akun kesto.

CSI 2140-sarjan kannettavaa analysaattoria on saatavilla yksi- kaksi- ja neljäkanavaisena mallina ja kaikissa malleissa on lisäksi tahtipulssianturitulo. Kuten aiemmissakin CSI-mittalaitteissa, 2140-sarjassakin on erittäin monipuoliset reittimittaus- ja analysointiominaisuudet. Kaikki mallit pohjautuvat samaan laitealustaan ja käyttäjäystävälliseen, jo edeltävästä 2130-sarjasta tuttuun valikkopohjaiseen käyttöliittymään. CSI 2140-analysaattorit ovat saatavissa myös ATEX-hyväksyttyinä. Mittalaitteissa on isokokoinen, automaattisesti näytön kirkkautta säätävä kosketusnäyttö, jota voi käyttää myös työhanskat kädessä. Vaihtoehtoisesti toimintoja voi käyttää myös näytön viereisillä toimintonäppäimillä. Entistä kirkkaamman ja suuremman värinäyttönsä ansiosta mittauksia on helppo analysoida jo kohteen luona. Näytöllä voidaan tutkia samaan aikaan esimerkiksi kaikkien neljän kanavan mittaustuloksia.

Analysaattorissa on perinteisten verhokäyrämittausten lisäksi muun muassa CSI:n kehittämät patentoidut PeakVue™- ja SST-menetelmät. Menetelmät ovat tehokkaita työkaluja esimerkiksi alkavien laakerivaurioiden, vaihteiden ja hitaasti pyörivien laitteiden analysoinnissa. Analysaattorissa on myös niin kutsuttu virtuaalitahtipulssi, jonka avulla voidaan tehdä tahdistettuja mittauksia myös kohteista joista ei saada suoraan tahtipulssia, kuten esimerkiksi vaihdelaatikoiden väliakselista. Monikanavaisilla analysaattoreilla voidaan tehdä jo vakiovarusteina tulevilla analyysitoiminnoilla laajempia analyysejä vaurion aiheuttajien selvitämisessä verrattuna yksikanavaiseen analysaattoriin. Nelikanavaisella analysaattorilla on mahdollista mitata esimerkiksi rakennevärähtelymittauksissa yksikanavaista ja kolmekanavaista anturia käytettäessä nopeasti vertailupisteen ja mittauspisteen värähtely kolmessa suunnassa, tai kaksi ratakäyrämittausta samaan aikaan.

Analysaattoriin voi ladata käyttäjän tarpeen mukaan useita erilaisia apuohjelma, mm. tasapainotukseen tai linjaukseen. Kaikki CSI 2140-sarjan analysaattorit ovat AMS Suite: Machinery Health Manager-yhteensopivia kanssa ohjelmaversiosta 5.60 alkaen.