IMI 68x-sarjan DIN-kiskokiinnitteiset tärinälähettimet

DIN-kiskokiinnitteisiä tärinähettimiä käytetään kokonaistason valvonnassa kohteissa, joissa valvottavaan koneeseen on kiinnitetty kiihtyvyysanturi, joka on kaapeloitu tärinälähettimelle esimerkiksi ristikytkentätilaan tai kytkentäkotelolle. Tärinälähetiltä saadaan kokonaistasoon verrannollinen 4-20 milliampeerin virtaviesti esimerkiksi automaatiojärjestelmään ja lisäksi siltä voidaan mitata anturilta saatava raakasignaali esimerkiksi kannettavalla värähtelymittalaitteella. DIN-kiskoon kiinnitettävistä tärinälähetimistä voidaan koota tilaa säästäviä useampien valvottavien kohteiden valvontayksiköitä. DIN-kiskokiinnitteiset tärinälähetimet vaativat ulkoiset teholähteen, kuten esimerkiksi DIN-kiskoon kiinnitettävän IMI 682A01-virtalähteen.

IMI 682B03-tärinälähetin

IMI 682B03-tärinälähetin on DIN-kiskokiinnitteinen tärinälähetin, joka toimii myös kiihtyvyysanturin vakiovirtalähteenä ICP®-tyyppisille kiihtyvyysantureille. Tärinän kokonaistasoon verrannollinen 4-20 mA virtaviesti, joka voidaan laskea tärinän kiihtyvyydestä, nopeudesta tai siirtymästä. Tärinälähettimen BNC-liittimestä on saatavissa anturilta tuleva raakasignaali, esimerkiksi kannettavalla mittalaitteella mitattavaksi. DIN-kiskokiinnitteiset tärinälähetimet vaativat ulkoiset teholähteen, kuten esimerkiksi DIN-kiskoon kiinnitettävän IMI 682A01-virtalähteen.

Lähettimestä on tarjolla eri versioita. Katso teknisistä tiedoista lähettimen optioita.

IMI 682B03-tärinälähettimen tekniset tiedot

IMI 682B03-tärinälähettimen kuvat

IMI 682A05 Bearing Fault Detector -tärinälähetin

IMI 682A05 Bearing Fault Detector -tärinälähetin on DIN-kiskokiinnitteinen tärinälähetin, joka toimii myös kiihtyvyysanturin vakiovirtalähteenä ICP®-tyyppisille kiihtyvyysantureille. Tärinän nopeuden kokonaistasoon taajuusalueella 10-1000 Hz verrannollisen 4-20 mA virtaviestin lisäksi anturisignaalista lasketaan myös toinen virtaviesti. Matalataajuisella kokonaistasomittauksella voidaan seurata vikoja, jotka aiheuttavat värähtelyn kasvua esimerkiksi koneen pyörimistaajuudella tai sen monikerroilla. Tällaisia vikoja ovat esimerkiksi epätasapaino, linjausvirhe ja väljyys. Toinen virtaviesti on verrannollinen kiihtyvyyden huippuamplitudiin ja sillä valvotaan alkavia laakerivikoja, voiteluongelmia ja vaihteiden hammasvikoja.

Tärinälähettimen BNC-liittimestä on saatavissa anturilta tuleva raakasignaali, esimerkiksi kannettavalla mittalaitteella mitattavaksi. DIN-kiskokiinnitteiset tärinälähetimet vaativat ulkoiset teholähteen, kuten esimerkiksi DIN-kiskoon kiinnitettävän IMI 682A01-virtalähteen.

 

IMI 682A05-tärinälähettimen tekniset tiedot

IMI 682A05-tärinälähettimen kuvat

 

IMI 682A01-virtalähde

DIN-kiskoon kiinnitettävä virtalähde (230 VAC → 24 VDC) tärinälähettimille. Virtalähteen virransyöttökyky on 650 mA. Yhtä 682A01-virtalähdettä voi käyttää useammalle tärinälähettimelle samassa DIN-kiskoasennuksessa.

IMI 682A01-virtalähteen tekniset tiedot